Inbreker aangehouden door alerte bewoners

Normal politie

Monnickendam - De politie heeft dinsdagochtend, dankzij twee doortastende bewoners, een 29-jarige verdachte uit Monnickendam aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt tijdens een inbraak.

Rond 08:20 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een inbraak bij een woning aan de Overleek. De 56-jarige bewoonster lag te slapen toen zij herrie in huis hoorde. Zij ging kijken wat er aan de hand was en riep naar haar man of alles in orde was. Plotseling zag de bewoonster een onbekende man het huis uit rennen. De vrouw ging daarop direct haar man halen die in de schuur aan het werk was. Buiten troffen zij de inbreker aan die zich probeerde te verstoppen in hun auto. De man hield daarop de verdachte vast en de vrouw heeft de politie gebeld. Bij aankomst kon de politie de aangehouden verdachte van de bewoners overnemen. De 29-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor onderzoek.

Adverteren op InPurmerend.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op InPurmerend.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Purmerend
16:57

17° C

Zwaarbewolkt

2.09 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief