Bankhelpdeskfraude in Purmerend: 82-jarige vrouw slachtoffer

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een 82-jarige vrouw uit Purmerend is het slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. Op 19 december 2023 gaf zij haar pinpassen en codes aan een persoon die zich voordeed als een bankmedewerker, die vervolgens een dure telefoon kocht met de gestolen gegevens.

Details van het delict

De vrouw kreeg op de bewuste dinsdagmiddag een telefoontje van iemand die beweerde een bankmedewerker te zijn. De beller vertelde dat een collega diezelfde dag nog haar pasjes en codes zou komen ophalen om deze veilig te stellen. De ‘koerier’ deed dit inderdaad en kocht vervolgens met de gestolen pinpas een tweedehands telefoon bij een winkel aan de Hoogstraat in Purmerend. De totale schade bedraagt zo’n 1200 euro.

Beelden van de verdachte

De politie heeft beelden van de verdachte, maar vanwege zijn vermoedelijke minderjarigheid zijn deze eerst onherkenbaar gemaakt. Als de identiteit van de verdachte binnen twee weken niet bekend is, of als hij zich niet bij de politie meldt, zullen de beelden alsnog herkenbaar worden getoond.

Oproep tot tips

De politie roept iedereen die de verdachte herkent, mogelijk in combinatie met zijn stem, of andere informatie over deze zaak heeft, op om contact op te nemen. Dit kan via het bijgevoegde tipformulier of telefonisch. Vergeet niet het zaaknummer 2023271176 te vermelden.