Onderzoek naar dodelijk schietincident in Purmerend gaat door

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Bij het dodelijke schietincident op 12 februari bij het treinstation in Purmerend, is de politie nog steeds op zoek naar getuigen. In het bijzonder willen de onderzoekers in contact komen met een man die ten tijde van het incident met een witte hond bij het treinstation liep.

Incident en het onderzoek

Het incident vond plaats op maandagavond 12 februari. De politie kreeg rond 20.05 uur een melding binnen van een schietpartij bij het treinstation in Purmerend. Bij dit incident kwam een 19-jarige man uit Purmerend om het leven. Een andere man, ook 19 jaar oud maar afkomstig uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond.

In de nasleep van het incident werden er verschillende arrestaties verricht. Een dag na het incident werd een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden. Hij zit nog steeds vast. Op 14 februari werden een 18-jarige man uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Purmerend gearresteerd. De man uit Amsterdam zit nog vast, terwijl de jongen uit Purmerend is vrijgelaten, maar wel verdachte blijft in het onderzoek. Een 15-jarige jongen uit Amsterdam, die op 21 februari werd aangehouden, zit ook nog vast. Op 4 maart werd een 19-jarige man uit Landsmeer aangehouden, die ook nog steeds vastzit. In totaal zijn er vijf verdachten aangehouden.

De politie vermoedt dat het schietincident het gevolg is van een conflict tussen jongeren in Purmerend. Dit wordt nog verder onderzocht. Verdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Oproep aan getuigen

De politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden. Dit geldt in het bijzonder voor de man die op het moment van het schietincident met een witte hond bij het treinstation liep. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Daarnaast is de politie geïnteresseerd in camerabeelden uit de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond het tijdstip van het incident. Deze kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van dashcams of deurbelcamera’s. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel informatie hebben over het incident, worden ook verzocht contact op te nemen. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.