Politie zoekt specifieke getuige na schietincident in Purmerend

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In het onderzoek naar het dodelijke schietincident op 12 februari bij het treinstation in Purmerend, is de politie op zoek naar één specifieke getuige. Het incident vond plaats omstreeks 20.05 uur en resulteerde in het overlijden van een 19-jarige man uit Purmerend en ernstig letsel bij een andere 19-jarige man uit de gemeente Medemblik.

Getuigenoproep

De politie is specifiek op zoek naar een man die ten tijde van het incident met een witte hond bij het station liep. Deze persoon wordt dringend verzocht zich te melden bij de politie. Daarnaast roept de politie ook andere mensen op die mogelijk informatie hebben over het incident maar nog niet met de politie hebben gesproken. Deze mensen kunnen ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem.

Aanhoudingen en verdachten

In het kader van het onderzoek zijn er tot dusver vijf verdachten aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Purmerend werd de dag na het incident aangehouden. Ook een 18-jarige man uit Amsterdam en een 15-jarige jongen uit Amsterdam zijn aangehouden. Daarnaast zit ook een 19-jarige man uit Landsmeer vast. Hoewel een 16-jarige jongen uit Purmerend inmiddels is heengezonden, blijft hij verdachte in het onderzoek.

Mogelijke aanleiding

De politie vermoedt dat het conflict dat tot het schietincident heeft geleid mogelijk verband houdt met een conflict tussen jongeren in Purmerend. Deze mogelijkheid wordt verder onderzocht en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.