Nieuwe verdachte aangehouden na schietincident in Purmerend

29 dagen geleden gepubliceerd

De politie heeft een zesde verdachte aangehouden in verband met het schietincident bij het treinstation in Purmerend. Het gaat om een 19-jarige man uit Purmerend die afgelopen woensdag in Amsterdam is aangehouden. Hij mag momenteel alleen contact hebben met zijn advocaat.

Details van het incident

Het schietincident vond plaats op maandagavond 12 februari. De politie ontving rond 20.05 uur een melding. Een 19-jarige man uit Purmerend kwam hierbij om het leven en een andere 19-jarige man uit de gemeente Medemblik raakte zwaargewond. Deze man ligt op dit moment nog in het ziekenhuis.

Eerdere aanhoudingen

Een dag na het incident, op 13 februari, werd een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden. Deze jongen zit nog steeds vast. De daaropvolgende dag werden nog eens twee personen aangehouden: een 18-jarige man uit Amsterdam, die ook nog vastzit, en een 16-jarige jongen uit Purmerend. De laatste is inmiddels heengezonden, maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Een 15-jarige jongen uit Amsterdam en een 19-jarige man uit Landsmeer werden respectievelijk op 21 februari en 4 maart aangehouden. Beiden zitten nog steeds vast.

Mogelijke oorzaak

De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest van het schietincident. Dit wordt verder onderzocht.

Oproep tot getuigen

De politie roept mensen die informatie hebben over het incident, maar nog niet met de politie hebben gesproken, op zich te melden. Dit kan ook anoniem. De politie is ook geïnteresseerd in eventuele beelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond het tijdstip van het incident.