Verder onderzoek naar schietincident in Purmerend

4 maanden geleden gepubliceerd

De politie zal vandaag, 28 maart, verder onderzoek doen naar het schietincident dat plaatsvond bij het treinstation in Purmerend. Het onderzoek zal zich richten op een nabijgelegen sloot, waar in samenwerking met het Landelijk Team Onderwaterzoekingen wordt gezocht naar mogelijk bewijsmateriaal.

Details van het incident

Op 12 februari rond 20.05 uur vond het schietincident plaats. Hierbij kwam een 19-jarige man uit Purmerend om het leven en raakte een andere man, een 19-jarige uit de gemeente Medemblik, zwaargewond. Het onderzoek heeft inmiddels tot zes aanhoudingen geleid. De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest voor het incident. Dit wordt verder onderzocht.

Oproep tot informatie

De politie roept personen die informatie hebben over dit incident en nog niet met de politie hebben gesproken, op om contact op te nemen via 0900-8844. Dit kan ook anoniem door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie is ook geïnteresseerd in eventuele beelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond het tijdstip van het incident, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. Deze beelden kunnen geüpload worden onder vermelding van 2024031736.