Mishandeling treinconductrice in Purmerend

6 maanden geleden gepubliceerd

Een 49-jarige treinconductrice is op dinsdag 18 juli 2023 mishandeld in Purmerend. De mishandeling vond plaats nadat een man bij controle met een ongeldig vervoersbewijs bleek te reizen. Toen hem werd gevraagd een geldig treinkaartje te kopen, weigerde hij en moest hij de trein verlaten.

Dreigementen en geweld

Bij zijn vertrek uitte de man dreigementen naar de conductrice en probeerde hij haar te filmen. Vervolgens gaf hij haar een harde trap op de rug voordat hij wegrende.

Oproep aan getuigen

De politie is op zoek naar de man en vraagt getuigen om hulp. Herkent u deze man? Wellicht in combinatie met zijn kleding. Of herkent u zichzelf op beeld? Mocht u andere informatie over deze zaak hebben, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.

Het incident vond plaats omstreeks 21.00 uur in de trein richting Purmerend. Tijdens de vervoersbewijscontrole bleek dat de man met een ongeldig kaartje reisde. Hij weigerde een geldig kaartje aan te schaffen bij het eerstvolgende station. Daarop vroeg de conductrice hem om uit te stappen op station Weidevenne. Pas toen werd gezegd dat de politie zou worden gebeld, verliet de man de trein.