Nieuwe aanhouding na schietincident in Purmerend

4 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden in het onderzoek naar het schietincident bij het treinstation in Purmerend. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Landsmeer die op maandag 4 maart is aangehouden in de Westbeemster. Deze verdachte zit momenteel in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Eerdere aanhoudingen

Bij het schietincident, dat plaatsvond op 12 februari, kwam een 19-jarige man uit Purmerend om het leven en raakte een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik zwaargewond. Deze laatste ligt momenteel in het ziekenhuis. Er werden eerder al meerdere aanhoudingen verricht in verband met dit incident, waaronder een 16-jarige jongen uit Purmerend, een 18-jarige man uit Amsterdam en een 15-jarige jongen uit Amsterdam, die allen nog vastzitten. Een 16-jarige jongen uit Purmerend is heengezonden, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Mogelijk conflict als aanleiding

De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest voor het schietincident. Dit wordt verder onderzocht en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie roept getuigen op om informatie te delen, ook als deze anoniem willen blijven. Eventuele beelden van dashcams of deurbelcamera’s in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond het tijdstip van het incident zijn ook welkom.

Tevens is de politie op de hoogte van circulerende beelden van de overleden man en roept op om deze beelden uit respect voor de nabestaanden niet online te verspreiden.