Nieuwe verdachte aangehouden in schietincident Purmerend

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden in verband met het schietincident bij het treinstation in Purmerend op 12 februari. Het betreft een 15-jarige jongen uit Amsterdam, die op 21 februari in Amsterdam is aangehouden. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Details van het incident

Op de avond van 12 februari ontving de politie om 20.05 uur een melding van een schietincident. Een 19-jarige man uit Purmerend kwam daarbij om het leven en een andere 19-jarige man uit de gemeente Medemblik raakte zwaargewond. Deze laatste ligt momenteel nog in het ziekenhuis.

Eerdere aanhoudingen

Reeds op 13 februari werd een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met het schietincident. Deze jongen zit nog steeds vast. De politie wist op 14 februari nog eens twee aanhoudingen te verrichten. Een 18-jarige man uit Amsterdam zit nog steeds vast. Een andere 16-jarige jongen uit Purmerend is heengezonden, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Onderzoek loopt nog

De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest voor het schietincident. Dit wordt verder onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie roept mensen die informatie hebben over dit incident, maar nog niet met de politie hebben gesproken, op om contact op te nemen. Dit kan eventueel anoniem. Er wordt ook gevraagd naar eventuele beelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond het tijdstip van het incident.

Tot slot is de politie op de hoogte van beelden die circuleren van de overleden man. Men wordt verzocht deze beelden enkel met de politie te delen en uit respect voor de nabestaanden niet online te verspreiden.