Twee verdachten aangehouden na dodelijk schietincident in Purmerend

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Tijdens het onderzoek van een schietincident bij het treinstation in Purmerend heeft de politie twee verdachten gearresteerd. Het betreft een 18-jarige man uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Purmerend. Eerder, op 13 februari, werd een andere 16-jarige jongen aangehouden.

Het incident

Op maandagavond 12 februari kwam een melding binnen over een schietpartij. Bij dit incident is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen, en een andere man, een 19-jarige uit de gemeente Medemblik, is zwaargewond geraakt. Hij bevindt zich momenteel in het ziekenhuis.

Het onderzoek

De politie heeft direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet. Een TGO-onderzoek is een opsporingsonderzoek dat wordt uitgevoerd bij complexe rechercheonderzoeken met een grote maatschappelijke impact. De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend de mogelijke aanleiding is geweest voor het schietincident, maar dit wordt verder onderzocht. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Beperkingen voor de verdachten

De verdachten zijn op woensdagavond 14 februari aangehouden en zitten in beperkingen, dit betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De 18-jarige verdachte en de 16-jarige verdachte die op 13 februari werd aangehouden, worden op 16 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Oproep tot getuigen

De politie doet een oproep aan mensen die meer informatie hebben over dit incident om contact op te nemen. Ook eventuele beelden van de omgeving van de Stationsweg in Purmerend rond de tijd van het incident, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s, zijn welkom. De politie roept op om eventuele beelden van de overleden man enkel met hen te delen en uit respect voor de nabestaanden niet online te verspreiden.