Verkeerscontroles op de N244

Normal aangepastpolitieauto

Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. De afgelopen tien dagen was de N244 tussen De Rijp en Purmerend aan de beurt.

De N244 is geselecteerd in verband met het hoge percentage aanrijdingen met letsel en zelfs met dodelijke afloop. Uit floating car data komt ook naar voren dat hoge snelheid die door bestuurders wordt gereden hier een belangrijke rol in hebben gespeeld. Daarom heeft de politie deze week voornamelijk gecontroleerd op de snelheid, maar daarnaast ook op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, de belading van (vracht)auto’s en aanhangwagens en de technische staat van onderhoud van voertuigen.

De snelheidscontroles werden uitgevoerd met zowel een lasergun (een uit de hand te bedienen snelheidsmeter) als met een radaropstelling.

In totaal bekeurde de politie vijfhonderdvijfenvijftig (555) bestuurders wegens een te hoge snelheid waarbij de hoogst gemeten snelheid 156 km per uur betrof op een weggedeelte waar 80 km per uur is toegestaan. Elf bestuurders werden bekeurd wegens te lange, te brede, te zware of niet goed vastgezette belading en onjuist bevestigde koppelingen.

Verder werden elf bestuurders bekeurd wegens uiteenlopende overtredingen, zoals gladde banden, niet handsfree bellen, rijden onder invloed van THC (werkzame stof uit hennep) en verkeersgedragingen.

Adverteren op InPurmerend.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op InPurmerend.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Purmerend
21:37

17° C

Zwaarbewolkt

2.09 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief